Organizat de: pe

61 zile , 6 ore , 29 minute , 43 secunde

Regulament

Acest regulament se aplică pentru competiția ROMBAT Trail Run, 30 septembrie 2023, organizată de Asociația C.S. Runners Club și Societatea ROMBAT.

Dragi sportivi, dorim să vă aducem la cunoștință câteva aspecte legate de înscrierea/validarea la competiția ROMBAT Trail Run. Înscrierea se va putea face direct pe site-ul nostru, prin platforma 42 km.

Drept urmare sportivii care se înscriu trebuie să își validează înscrierea în termenul celor trei zile calendaristice acordate, în caz contrar înscrierea acestora va fi ștearsă. O să mai fie posibilă o singură dată înscrierea după această etapă, cu validarea în termen util.

Sportivii participanți, care din diverse motive, nu o să mai poată participa la competiția ROMBAT Trail Run, sunt rugați să își anunțe retragerea din competiție, printr-un e-mail la adresa maraton@rombat.ro. Dacă suntem înștiințați cu 30 de zile înainte de ziua competiției, taxa de participare va putea fie returnată, dar nu integral, ci doar 50 %. În cazul în care, anunțarea neparticipării este trimisă în mai puțin de 30 de zile până la ziua competiției, taxa de participare, nu va mai fi returnată.

ÎNSCRIERE

Perioada înscrierilor este din 29.05.2023 până în 22.09.2023. Înscrierea la ROMBAT Trail Run se face completând formularul on-line din secțiunea înscriere. Deoarece avem un număr limitat de locuri, vom opri înscrierile în momentul în care aceste locuri vor fi ocupate.

Pentru a putea participa la ediția din 2023, concurenții trebuie să plătească o taxă de participare. Aceasta se poate plăti cu cardul prin intermediul platformei 42km.

Înscrierea copiilor va putea fi făcută doar de părinții sau tutorii acestora. Participarea copiilor este gratuită.

Formularul de înscriere va fi completat și semnat de unul din părinți sau tutore legal. În cazul în care unul din părinți sau tutorele legal nu sunt prezenți se va prezenta o declarație notarială în care aceștia își exprimă acordul. Este obligatorie atașarea unei copii a certificatului de naștere al copilului.

Persoanele care însoțesc copiii nu au voie să intre în interiorul traseului de concurs. Îi pot susține pe copii doar de pe margine, din afara traseului marcat.

Nu este permisă participarea în concurs cu biciclete fără pedale („running bike”).

Taxele sunt:

– pentru semimaraton taxa este de 150 lei

– pentru cros 10 km taxa este de 100 lei

– pentru cros 5 km taxa este de 50 lei

Înscrierea le toate probele pentru copii este gratuită.

Toți participanții se vor înscrie precizând proba la care vor lua parte: semimaraton sau cros.

Înscrierea se va face pe categorii de vârstă. În cazul în care numărul de participanți la o categorie de vârstă va fi mai mic de 10, organizatorul va decide comasarea unor grupe.

Conținut kit-ului pentru alergători:

  • număr de concurs
  • tricou
  • asistență de prim-ajutor
  • acces la punctele de hidratare

Returnarea banilor

În cazul în care un participant din diverse motive nu mai poate participa la competiție, poate să își recupereze taxa de înscriere doar dacă ne anunță înainte cu cel puțin 30 de zile de data competiției. Taxa de înscriere se va returna în proporție de 50 %.

În cazul anulării competiției din motive care nu depind de organizator sau în situație de forţă majoră, taxa de înscriere se va returna în proporție de 50 %.

Echipament necesar:

– Încălțăminte de trekking sau alergare montană pe teren accidentat (obligatoriu)

– Rucsac sau borsetă (recomandat)

– Haină și pantaloni de ploaie, tricou cu mânecă lungă (recomandat)

– Telefon mobil funcțional (recomandat)

– Bețe de trekking (recomandat)

– Bidon de apă (obligatoriu)

– Bentiță / căciulă / șapcă (recomandat)

– Număr de concurs (obligatoriu, va fi distribuit de către organizatori)

Numărul de concurs trebuie să fie atașat în față și, în mod obligatoriu, trebuie să fie vizibil pe toată perioada concursului. După terminarea competiției clasamentele vor fi disponibile online în zilele următoare cursei. Dacă doi concurenți ajung în același timp la Sosire, unul va primi premiul pentru locul x, iar celălalt pentru locul x+1. Punctele de susținere vor fi marcate corespunzător și vor fi vizibile. Punctele de control trebuie să fie parcurse în ordinea crescătoare a numărului lor.

Dacă doriți alte informații ne puteți scrie pe adresa de email maraton@rombat.ro.

CONDIȚII GENERALE

Oprirea / retragerea din cursă:

Organizatorul își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

– s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;

– depășirea timpului limită intermediar;

– situații excepționale;

*Orice participant care nu mai poate/nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să-i informeze imediat pe organizatori, la start, la punctele de control, la sosire.

Penalizări/ Descalificare:

– aruncarea pe traseu a produselor consumate și/sau a altor gunoaie este complet INTERZISĂ, zonele vor fi strict monitorizate de voluntari/arbitri;

– lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu;

– ratarea unui punct de control;

– nerespectarea regulilor competiției;

– comportament nesportiv față de alți participanți, oficiali, public, alte persoane;

– modificarea sau schimbarea numerelor de concurs;

Timpi limită pentru probe:

Concurenții trebuie să se încadreze, în funcție de probă, în următorii timpi:

– 5 ore maxim pentru semimaraton; 2.5 ore pentru a traversa drumul județean de la km 11 (aproximativ); 1 oră pentru a traversa drumul județean la km 6 (aproximativ);

– 2 ore maxim pentru cros, 10 km;

– 1 ore maxim pentru cros, 5 km.

Modificarea traseului de către organizatori sau anularea cursei:

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica programul și/sau traseul curselor în cazul în care vremea nu permite desfășurarea concursului în condiții de siguranță pentru participanți (de exemplu, furtună cu fulgere și trăsnete) sau în alte cazuri deosebite. De asemenea, în situații excepționale, evenimentul sportiv poate fi anulat cu înștiințarea în prealabil a celor înscriși.

Antidoping:

Organizatorii își rezervă dreptul de a interzice înscrierea și participarea la competiție a sportivilor care au fost depistați pozitiv de către Agenția Națională Anti-Doping sau de oricare altă instituție anti-doping acreditată și apoi au fost sancționați, chiar dacă aceștia au terminat perioada de suspendare.

Sportivii care au beneficiat de recompense financiare și care vor fi depistați pozitiv și apoi suspendați de către orice instituție anti-doping acreditată în următoarele șase luni de la finalul cursei se angajează să returneze premiile oferite pentru rezultatul obținut. Căutăm soluții ca pe viitor să putem introduce și teste anti-doping care să fie realizate de instituții acreditate.

Siguranța:

Participarea concurenților la ședința tehnică nu este obligatorie, dar este foarte importantă. În cadrul ședinței tehnice vor fi abordate subiecte ca: descrierea amănunțită a traseului, explicarea procedurilor de start/sosire, amplasarea punctelor de alimentare, evidențierea zonelor periculoase de pe traseu etc.

Orice accident în care sunt implicați participanții de la ROMBAT Trail Run, survenit în timpul desfășurării concursului ca urmare a nerespectării regulilor de concurs și/sau de conduită în trafic impuse de lege va fi sub responsabilitatea celor implicați în accident. Sportivii sunt direct responsabili pentru participarea la această cursă, organizatorii nu își asumă niciun fel de obligație în cazul în care un concurent se rănește sau se accidentează.

Va exista în zona de start/sosire o ambulanță, iar pe parcursul traseului câteva puncte de prim ajutor unde se va asigura serviciul medical de urgență în caz de nevoie. Organizatorii nu își asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul concursului. Înainte, în timpul și după concurs se pot face fotografii și materiale video cu concurenții și/sau spectatorii evenimentului. Prin înscrierea și participarea la eveniment aceștia acceptă implicit că materialele pot fi folosite de către organizatori în realizarea de clipuri, colaje, cover-uri și/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului, a proiectului ROMBAT Trail Run.

Alte informații:

Vor fi două puncte de hidratare pentru proba semimaraton, apă oferită pe traseu și în zona de Start/Sosire; clasament provizoriu imediat după cursă, clasament final online după 24 ore.

Se acordă o medalie de finalist pentru toți cei care termină cursele în timpul indicat.

Important!!!

Înainte de a lua Startul pentru ROMBAT Trail Run, fiecare participant care nu a fost prezent la ședința tehnică își mai poate ridica kit-ul de la punctul de start și trebuie să completeze Declarația de participare pe propria răspundere, descărcată de pe site sau primită de la organizatori la fața locului și să o înmâneze organizatorilor completată și în același timp să prezinte un act de identitate. Prin participarea la această competiție, concurenții acceptă automat regulamentul acesteia.

Copiii care participă la probele pentru copii vor fi însoțiți pe părinți sau de tutorii acestora și vor înmâna organizatorilor Acordul de participare al minorului semnat de adultul care îi reprezintă.

Descarcă documente:

Declarație ROMBAT Trail Run

Acord părinte ROMBAT Trail Run